Bunadsåpa

Denne spesialsåpa fra Alveland er et hemmelig våpen mot problemflekker. Bunadsåpa er det første såpestykket laget spesielt med tanke på bunadskjorter.

Ingen plagg er høyere skattet enn bunadene våre. Sirlig brodert av en mor eller bestemor og montert av noen i bygda som behersket kunsten. Bunaden er uløselig knyttet til merkedagene i våre liv. Ja, det er som om minnene fra bryllup, nasjonaldagsfeiring og barnedåp er vevd inn i plaggene. Det er klart at bare det beste er godt nok når du skal ta vare på stasklærne dine. 

Bunadskjorta har tradisjonelt vært laget i lin. Linprodukter har en slitestyrke som andre stoffer har vanskelig for å måle seg med. Såpemakeren fra Dverberg er stolt av bunadssåpen. 

– Jeg vil gå så langt som å kalle dette en supersåpe med bare det beste naturen har å by på. Jeg har brukt all min erfaring med såpeframstilling (fra 1999) for å lage en såpe som tar vare på bunadskjorta di på den alle beste måten samtidig som flekkene forsvinner. Samtidig som den ikke sliter på skjorta er den også mild mot hendene. Selvsagt kan såpa brukes som flekkfjerner på alle andre tekstiler. sier Rita King. 

Alle fargene på bunaden din er ekte farger som ikke blekes ved normal vask. Vanskelige flekker som f.eks kaffe, bærflekker og vin bør vaskes vekk innen 24 timer.

Min bunadssåpe er laget med olivenolje, kokosolje, mandelolje, sheasmør, kakaosmør og eterisk olje av lavendel samt rosmarinekstrakt. Laget og skåret for hånd på Dverberg i Andøy. Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler.