Einebærsåpe

FOLK FLEST FORBINDER EINER med noe rent og friskt. Både einebær og eterisk olje av einer har antiseptiske egenskaper. I tillegg har einer vært brukt som desinfeksjonsmiddel i flere tusen år.

Noen av stoffene i den eteriske oljen av einer virker antiseptisk noe som kan forklare den omfattende bruken av einer som desinfiserende middel, blant annet i form av låg til vask av melkebøtter og andre oppbevaringskar for mat. Einelågen ble også brukt til hårvask, både fordi den ga god lukt i håret og fordi det skulle styrke det og hindre håravfall. Lågen ble også benyttet til vask mot eksem og utslett. Så sent som på slutten av 1800-tallet ble rommene på St. Jørgens hospital for spedalske i Bergen røkt ut med einer. Einebær er egentlig ikke et bær i det hele tatt, men små kongler. Einebærene bruker nærmere tre år på å bli helt modne. De er først helt grønne før de blir blå. Bærene bør sankes om våren.

Vekt: 90g

En sprek all-round-såpe for hele kroppen. Mange Liker å  bruke den til hårvask. Prøv selv!

Min einebærsåpe er laget med olivenolje, kokosolje, mandelolje, sheasmør, kakaosmør, einerlåg kokt på einer fra Dverberg-marka, eterisk olje av einebær og rosmarin, fargepigment og rosmarinekstrakt. Laget og skåret for hånd på Dverberg i Andøy. Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler.