Kamillesåpe

Kvannsåpen er laget med olivenolje, kokosolje, mandelolje, sheasmør, kakaosmør, strandkvann plukket på Dverberg, eterisk olje av eukalyptus og rosmarin, grønt fargepigment og rosmarinekstrakt. Laget og skåretfor hånd på Dverberg i Andøy. Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler. 

Ta med et friskt pust av den nord-norske sommeren inn på badet med denne deilige såpen. KVANN (Angelica archangelica). I Norge har vi to typer kvann, fjellkvann og strandkvann. Fjellkvann er den som har vært brukt i mat og medisin. I svært mange kilder kalles planten bare angelica. Dette engleklingende navn skal planten i følge en katolsk legende, ha fått da det i en drøm ble åpenbaret av en engel at den kunne lege pestsykdom. Man ser også at den kalles englerot og helligåndsrot. Kvann har en lang historie i Norge. Allerede fra sagatiden har vi opplysninger om bruken. Handel med kvann omtales i Olav Trygvasons saga. Fra 1500-tallet spiller planten en betydelig rolle i folke- og skolemedisinen, og Norge eksporterte planten. Kvannvann eller pulver skulle også være bra på gamle sår som ikke ville gro.

Såpemakeren sier:

Kvannsåpen er en av mine favoritter. Kvann inneholder saponiner som gjør at såpa gir et ekstra rikt skum. Den milde aromaen gjør at Kvannsåpen er en fryd å vaske seg med. Ekstra god for såre hender.