Kvannsåpe

Ta med et friskt pust av den nord-norske sommeren inn på badet med denne deilige såpen fra Alveland. Gir et rikt skum med mild aroma.

Kvann: (Angelica archangelica) I Norge har vi to typer kvann, fjellkvann og strandkvann. Fjellkvann er den som har vært brukt i mat og medisin. I svært mange kilder kalles planten bare angelica. Dette engleklingende navn skal planten i følge en katolsk legende, ha fått da det i en drøm ble åpenbaret av en engel at den kunne lege pestsykdom. Man ser også at den kalles englerot og helligåndsrot.

Kvann har en lang historie i Norge. Allerede fra sagatiden har vi opplysninger om bruken. Handel med kvann omtales i Olav Trygvasons saga. Fra 1500-tallet spiller planten en betydelig rolle i folke- og skolemedisinen, og Norge eksporterte planten.

Kvannvann eller pulver skulle også være bra på gamle sår som ikke ville gro. I Frankrike har det vært laget en sårbalsam av kvann, fordi den har en antiseptisk og stimulerende virkning.

Min Kvannsåpe er laget av:
Olivenolje, kokosolje, mandelolje, sheasmør, kakaosmør, strandkvann plukket i Lovika av Anne Pedersen, groblad, eterisk olje av furunål og rosmarin, grønt fargepigment og rosmarinekstrakt.

Vekt: 90g